Pasca marmorata ( fara aluat)

de amalia01 in Prajituri, 30 Mar 2018 | 4127 vizualizari

 

Recunosc: nu imi prea place sa framant ( desi ma descurc) , motiv pentru care retetele mele vor fi mereu destul de simple si rapide.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza dulce de vaci
  • 6 oua mari
  • 400 g smantana
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar din stevie Green Sugar
  • 10 linguri faina de orez
  • 200 g stafide
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 picaturi esenta de vanilie
  • 3 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ( pentru decor)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca marmorata ( fara aluat):

Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase.

Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul.

Adaugam apoi faina, putin cate putin si amestecam bine. La final adaugam smantana si apoi stafidele.

Stingem praful de copt cu zeama de lamaie si turnam in compozitie, alaturi de esenta de vanilie ,omogenizand. 

Punem jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt .

In cealalta jumatate adaugam cacaoa si turnam peste cealalta.

Dam la cuptorul preincalzit pentru 75 de minute ( verificam daca este coapta cu ajutorul unei scobitori).

TIPS-URI

1

pasca

2

fara aluat

3

sarbatoare

4

dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca marmorata ( fara aluat)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza