Pasta de corcoduse (pentru acrit)

de MOKUSKA in Conserve, 6 Iun 2014 | 8352 vizualizari

 

La noi acasa este o mare problema cand vine vorba de acrit ciorba: lui ii place cu zeama de varza sau cu bors, ei ii place cu zeama de lamaie sau nimic :)). Asa ca ne-am hotarat sa gasim o cale de mijloc: pasta de corcoduse.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg corcoduse crude
  • sare grunjoasa
  • acid acetilsalicilic pulbere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de corcoduse (pentru acrit):

Corcodusele verzi se curata si se spala. Se pun la fiert intr-o oala mare sau in mai multe oale mici, ideea e sa umpleti oala doar pe jumatate si apa cat sa acopere corcodusele.

Imediat ce a dat apa in clocot se si desprind de pe samburi, stingem focul.

Fructele oparite se trec prin sita pentru a indeparta cojile si samburii.

Pasta obtinuta se fierbe cca 1 ora cu 4 linguri de sare grunjoasa, inainte sa stingem focul se presara un varf de lingurita de acid acetilsalicilic pulbere.

Pasta se pune in borcane (oparite, dezinfectate) cat este fierbinte.

Borcanele le lasam acoperite cu paturi groase cateva zile, pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse (pentru acrit)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lia_ 1

06.06.2014, 17:21

excelenta idee. n-am mai auzit

Ksenya 1

07.06.2014, 08:22

Imi place reteta ,am o intrebare...fara acid acetilsalicilic,oare stau borcanele?

MOKUSKA 1

07.06.2014, 15:05

nu stiu, nu am incercat. Eu nu am pivnita...daca ai pivnita cred ca e ok...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu orez (pentru iarna)