O reteta care-mi place tare mult!
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.
2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa.
3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii taiati fasii fine.
4.Lasam sa se caleasca toate la foc mediu pana legumele se inmoaie, apoi adaugam ciupercile taiate lame fine si carnea de vitel taiata cubulete.
5.Calim totul 5 minute, apoi adaugam rosiile taiate cubulete, foile de dafin, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust.
6.Punem un capac la cratita si lasam sa fiarba inabusit, la foc mic pana scade tot lichidul.Cand lichidul a scazut verificam daca carnea este patrunsa.Daca mai are nevoie de fierbere, mai adaugam un pahar de apa si continuam fierberea pana la patrunderea completa.
7.In acest moment adaugam cateii de usturoi rasi si faina amestecata bine cu laptele.Mai lasam sa dea cateva clocote pana sosul incepe sa aiba o consistenta grosuta.Gustam, daca mai este nevoie de condimente, mai punem sare si piper si in final adaugam verdeata tocata marunt.Luam cratita de pe foc si o punem deoparte.
8.Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele ''al dente'' pentru 8 minute.
9.Cand pastele sunt patrunse, le strecuram si le punem peste carne.Amestecam usor cu o lingura de lemn pana totul este bine omogenizat.
10.Acum ne pregatim sa avem la indemana 10-12 forme ceramice sau vase ramekin.
11.Desfacem aluatul foietaj, sau foile de placinte, si decupam bucati de marimea formelor in care vom punem tocanita.
12.Umplem fiecare forma cu tocanita de vitel cu paste, dar sa nu fie cu varf.
13.Deasupra fiecarei forme asezam cate un capac de aluat foitetaj sau foi de placinte.
14.Pensulam aluatul cu putin lapte si asezam formele intr-o tava mare.
15.Dam tava la cuptor, la foc mediu, pana capacelul de aluat este auriu.
16.Scoatem de la cuptor tava cu pot pie-urile si le servim fierbinti.
Pofta mare va doresc!