Pastai scazute cu usturoi verde si marar

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 25 Iun 2011 | 15002 vizualizari

 

Ieri am cules a doua oara, pe anul asta, fasole din gradina si nu stiam ce sa fac....ma batea gandul sa fac o salata de fasole verde cu maioneza , dar am vazut la andreea mancarica de pastai si mi-a placut tare mult cum a prezentat-o ea, incat azi dimineata pe la 9 era pe foc...tare buna a iesit, ms andreea.

 

INGREDIENTE

  • fasole verde fideluta ( eu am avut un castron, sa zic ca a fost 1 kg, nu am cantarit-o )
  • 1 ceapa
  • usturoi verde ( eu am pus 2 fire, puteti pune unul sau mai multe)
  • 2 -3 linguri bulion de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • marar proaspat
  • 2 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai scazute cu usturoi verde si marar:

Spalam fasolea sub jet de apa rece, dupa care ii rupem capetele si o dam pe jumatate, dupa care o mai spalam intr-o apa. Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand apa a inceput sa fiarba punem pastaile si acoperim cu un capac, lasam sa fiarba 15- 20 de minute. Tocam ceapa si usturoiul marunt. Punem intr-o tigaie mai inalta 2 linguri de ulei, peste care vom pune ceapa si usturoiul, lasam sa se caleasca usor, dupa care punem bulionul si putina apa. Cu o paleta scoatem pastaile si le punem peste ceapa si usturoi, apoi acoperim cu apa in care au fiert, punem capacul si lasam sa fiarba impreuna 30-40 de minute la foc potrivit. La sfarsit condimentam si asezonam cu marar tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai scazute cu usturoi verde si marar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hribi cu ceapa si usturoi