Paste cu carne sub capac de aluat

de oanapl in Porc, 24 Ian 2017 | 4985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1/2 varf de cutit de sare
  • 5 linguri lapte 
  • pentru umplutura:
  • 250 g paste tagliatelle
  • 300 g pulpa de porc 
  • 200 g rosii cherry
  • 1 fir de carnat afumat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne sub capac de aluat:

Pentru aluat, pui faina intr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Invelesti aluatul intr-o folie alimentara si il dai la rece.
Intr-un wok, pui ulei de masline, adaugi carnea taiata cuburi potrivit de mari si carnatul taiat rondele. Prajesti bine, atat carnea cat si carnatul, amestecandu-le din cand in cand, pana sunt rumene. Adaugi apoi, rosiile intregi, pui sare si piper dupa gust, apoi, adaugi un pahar de apa si acoperi cu un capac si lasi sa fiarba la foc mic pana cand carnea este patrunsa.
Adaugi cateii de usturoi rasi, mai lasi 1-2 minute dupa care stingi foc.
In alta tigaie, pui putin ulei de masline si adaugi ardeii si ceapa taiate fasii lungi. Pui sare, piper si lasi sa se prajeasca la foc mic pana cand legumele se inmoaie si sunt rumene.
Intr-o oala, pui apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe, pui pastele si le lasi timp de 8 minute. Le strecori si le amesteci cu carnea si legumele calite, apoi torni continutul intr-o tava ceramica rezistenta la cuptor.

 Intinzi aluatul intr-o foaie potrivit de groasa, de cca 5 mm si il decupezi dupa forma tavii pe care ai pregatit-o.
Asezi foaia de aluat decupata peste tava, sigilezi bine cu degetele pe margini si apoi pensulezi toata suprafata cu ou batut.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana cand aluatul se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

Intepi aluatul din loc in loc, pentru a putea iesi aburul (altfel se crapa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne sub capac de aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc impanat