Buna!
Am cauta la voi pe site "Paste cu homar". Nu am gasit. Si mi-am zis ca e o oportunitate buna sa apar si eu aici....cu ceva nou :)
Cine le va incerca, cu siguranta va spune,cum a spus si sotul meu : SUNT DEMENTIALE!
Asa ca.... spor si pofta buna!
Se pune apa la fiert cu sare. Se pun homarii sa fiarba 10 minute. Apa nu se arunca.
Intr-o tigaie inalta, se caleste putin usturoiul taiat feliute. Se adauga rosiile cuburi si rosia uscata, taiata bucatele. Se pune vinul si se fierbe la foc domol.
De la homar se folosesc coada si clestii (doar aici exista carne) care se desprind usor de pe trunchi. Cu o foarfeca de bucatarie am crapat coada si am scos delicioasa carne,de pe spatele careia printr-o crestatura am scos intestinele sub un jet de apa rece. Clestii doar i-am crapat pentru a putea extrage mai usor carnea. Se pun in sosul de rosii, amestecand din cand in cand.
Spaghetele se pun la fiert in apa in care au fiert homarii, numarul de minute indicat pe cutie.
Dupa ce a fiert sosul se pun frunzele tocate, se opreste focul si se adauga spaghetele strecurate, amestecandu-le incet cu sosul.
Se servesc calde.
Pofta buna, la un deliciu!
1
daca nu vi se par rosiile sau carnea suficient fierte,se poate pune cate 1 polonic de zeama din oala cu paste si se asteapta pana mai scade sosul. (sosul nu trebuie sa fie foarte zemos)
2
se poate pune in sos 1-2 linguri de ulei din conserva cu rosii uscate
3
optional, se poate pune chili sau ardei iute