Văzusem la Rocsi această rețetă și mi s-a părut tare delicioasă. Nu m-am înșelat. Eu eram pe fugă și nu aveam legume proaspete în casă, așa încât am folosit legume congelate, care nu-mi lipsesc aproape niciodată. Ar mai fi mers măcar 100g mozzarella, dar n-am mai avut :))
A ieșit delicioasă rețeta. Mulțumesc pentru idee Rocsi. Pupici! :-*
Pui într-o oală apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor. Amesteci din când în când și le lași să fiarbă 8-10 minute. După ce au fiert, le răstorni într-o sită.
Desfaci tonul, îl scurgi foarte bine de ulei.
Într-o tigaie pui o lingură de ulei de măsline și adaugi legumele congelate. Adaugi apă cât să le acopere, adaugi sosul Arrabbiata și puțină sare. Lași să fiarbă până când scade apa și legumele sunt fierte. Pui tonul, pe care îl desfaci în bucăți mai mari cu furculița. Amesteci, apoi adaugi pastele peste acest amestec din tigaie și omogenizezi. Dacă mai este cazul adaugi sare după gust.
Pregatești un vas de yena (sau de ceramică), torni amestecul și nivelezi. Dai mozzarella pe răzătoarea mare, o presari deasupra pastelor și introduci vasul în cuptorul încins, la 170 de grade și lași pastele până când mozzarella se topește. Le scoți din cuptor când sunt gata și le servești calde. Eu nu am lăsat să se rumenească prea mult mozzarella, pentru că nu îmi plac pastele foarte uscate și nici mozzarella prea uscată. Îmi place să se întindă puțin.