Paste cu Pastramă Haiducească

de articook in Paste, 3 Iul 2010 | 13491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pastrama haiduceasca taiata felii subtiri
  • mazare verde
  • cascaval
  • paste
  • ceapa verde
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu Pastramă Haiducească:


Se pune intr-o tigaie mare putin ulei de masline si adaugati ceapa verde taiata marunt. Cand ceapa devine transparenta puneti pastrama haiduceasca, dupa ce s-a rumenit adaugati 2 linguri de unt si mazarea verde {folositi mazare congelata, nu din borcan} mai lasati 3,4 minute pe foc dupa care ocupati-va de fierberea pastelor. Intr-o oala mare puneti apa la fiert cu putina sare, cand fierbe adaugati pastele si amestecati din cand in cand. Dupa ce au fiert asezati o strecuratoare peste vas si turnati pastele in ea, pentru a stoca apa in care au fiert, ele nu mai trebuie spalate dupa fierbere. Int-un vas rezistent la caldura asezati pastele fara sa le mai scurgeti de apa si mai adaugati o jumatate de cana din apa in care au fiert. Condimentati cu putina sare si piper, adaugati bucatele de cascaval si compozitia din tigaie. Deasupra razuiti putin cascaval si introduceti in cuptor la 180 C pentru 15, 20 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu Pastramă Haiducească" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

05.07.2010, 09:01

ei mai eu ma gandeam doar la ciodru' verde si la tufisuri

ana 1

05.07.2010, 14:34

mmm ,faina reteta!

articook 1

07.07.2010, 11:45

merci, si e asa de rapida! numai le asezi toate in tava si le pui putin la cuptor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci