Paste cu Pastramă Haiducească

de articook in Paste, 3 Iul 2010 | 13071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pastrama haiduceasca taiata felii subtiri
  • mazare verde
  • cascaval
  • paste
  • ceapa verde
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu Pastramă Haiducească:


Se pune intr-o tigaie mare putin ulei de masline si adaugati ceapa verde taiata marunt. Cand ceapa devine transparenta puneti pastrama haiduceasca, dupa ce s-a rumenit adaugati 2 linguri de unt si mazarea verde {folositi mazare congelata, nu din borcan} mai lasati 3,4 minute pe foc dupa care ocupati-va de fierberea pastelor. Intr-o oala mare puneti apa la fiert cu putina sare, cand fierbe adaugati pastele si amestecati din cand in cand. Dupa ce au fiert asezati o strecuratoare peste vas si turnati pastele in ea, pentru a stoca apa in care au fiert, ele nu mai trebuie spalate dupa fierbere. Int-un vas rezistent la caldura asezati pastele fara sa le mai scurgeti de apa si mai adaugati o jumatate de cana din apa in care au fiert. Condimentati cu putina sare si piper, adaugati bucatele de cascaval si compozitia din tigaie. Deasupra razuiti putin cascaval si introduceti in cuptor la 180 C pentru 15, 20 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu Pastramă Haiducească" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

05.07.2010, 09:01

ei mai eu ma gandeam doar la ciodru' verde si la tufisuri

ana 1

05.07.2010, 14:34

mmm ,faina reteta!

articook 1

07.07.2010, 11:45

merci, si e asa de rapida! numai le asezi toate in tava si le pui putin la cuptor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos bolognese