Paste cu pui la cuptor

de Bucataras in , 28 Noi 2017 | 22614 vizualizari

 

O portie de paste satioase facute cu piept de pui simplu si piept de pui afumat. Adaugi si smantana de gatit, parmezan si mozzarella si ai un sos fenomenal. 
Reteta pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • Paste (Macaroane/Penne) – 250 g
  • Piept de pui crud – ½ piept
  • Piept de pui afumat – 1 buc
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Vin alb demisec – 50 ml
  • Smantana de gatit – 300 ml
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Parmezan – 80 g
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Cimbru Kamis – 1 lingurita
  • Mozzarella - 150 g
  • Unt – 30 g
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pui la cuptor:

Pune apa cu sare la fiert;

Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie;

Odata fierte, scurge-le intr-o sita;

Taie ceapa Julien;

Taie pieptul de pui afumat, cubulete;

Taie pieptul de pui crud, cubulete;

Incinge uleiul de masline, intr-o tigaie, pe plita;

Caleste ceapa rosie;

Adauga puiul crud si caleste-l pana se rumeneste;

Adauga sare si piper Kamis, dupa gust;

Adauga cimbru Kamis, urmat de nucsoara Kamis si de usturoiul granulat Kamis;

Pune apoi pieptul de pui afumat;

Stinge cu vinul alb demisec si lasa-l sa se reduca;

Adauga apoi smantana de gatit;

Pune apoi patrunjelul;

Rade parmezanul si mozarella; 

Pune pastele intr-un castron si adauga sosul deasupra;

Incorporeaza mozzarella si parmezan si amesteca totul bine;

Lasa-le la cuptor la 180 de grade C, pana se gratineaza (cca 10 min);

Serveste-le fierbinti;

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa