Paste cu sos alb si ciuperci

de mihaelar63 in Paste, 20 Aug 2018 | 1986 vizualizari

 

   Bunatate de paste !!! din ciclul ,,Hai sa facem curatenie in frigider si dulap "
Ideea cu cipsurile din salam uscat o am de la chef Giada di Laurentis.
Multumesc si dragei mele matusi Viorica din Salaj care are grija sa ma aprovizioneze cu bunatate de ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini
  • 250 tagliatele cu ou+ spanac
  • 150 gr branza moale cu mucegai alb [ frantuzeasca ]
  • 150 ml smantana
  • 150 gr branza cu negrilica
  • 150 gr salam uscat de Sibiu
  • 150 gr salam uscat trapez cu piper
  • 500 gr ciuperci Oite [congelate ]
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri Oglio, aglio e peperoncino [ condiment uscat patrunjel, usturoi si ardei iute rosu ]
  • Sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb si ciuperci:

  1.  Pastele se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
  2. Eu de obicei le fierb mai putin, tinand cont ca vor fi puse la sfarsit in sos.
  3. Scurgeti pastele fara a arunca apa in care au fiert.
  4. Spalati si feliati usturoiul verde.
  5. Feliile de salam uscat se vor praji intr-o tigaie teflonata pana devin crocante.
  6. Nu este nevoie de ulei. Salamul elibereaza grasime.
  7. Daca salamul nu va pare suficient de crocant, se scoate pe un servetel absorbnat de hartie. In cazul meu nu a fost nevoie.
  8. In aceeasi tigaie incapatoare tip Wok, sotati usor usturoiul.
  9. Adaugati o cana de apa in care au fiert pastele si branzeturile taiate cubulete.
  10. Cand branzeturile incep sa se inmoaie, se adauga ciupercile.
  11. Eu am avut ciuperci oite [maruntite si fierte] congelate.
  12. Se lasa sa dea un clocot si se pun la sfarsit smantana + condimentele.
  13. In acest timp, se fierbe la foc mediu si branzeturile se vor omogeniza, ingrosand sosul.
  14. In final se amesteca sosul cu pastele fierte.
  15. Salamul s-a mai uscat si se zdrobeste pentru a se obtine farmituri Tip chips.
  16. Serviti pastele calde cu farmituri de salam crocant deasupra.

       Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pastele se fierb in multa apa sarata.

2

Nu aruncati toata apa. Aceasta se poate folosi la prepararea sosului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu bacon si piept de pui