Paste cu sos de branza cu mucegai

de oanapl in Penne, 22 Aug 2021 | 5488 vizualizari

 

retete de suflet
Dacă și vouă vă plac pastele la fel de mult, vă recomand să încercați și această rețetă. Este absolut delicioasă și se pregătește rapid.
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste (eu am folosit penne)
  • 80g ciuperci
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 30g unt
  • 100g șuncă presată
  • Pentru sos:
  • 100g brânză cu mucegai
  • 30g parmezan
  • 200ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de branza cu mucegai:

Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le iei de pe foc și le pui într-o sită să se scurgă de apă.

Ciupercile le scurgi bine, le clătești si le tai bucățele.
Încingi o tigaie și topești untul, apoi pui șuncă tăiată cubulețe și usturiul tăiat felii și le prăjești câteva minute, pe ambele părți apoi le scoți pe un prosop absorbant de hârtie. Adaugi ciupercile, le călești 2-3 minute și le scoți pe un prosop absorbant de hârtie.

Tai brânza cu mucegai cubulețe și o adaugi în tigaie și o lași să se topească, apoi adaugi smântână pentru gătit și parmezan și amesteci până când se omogenizează compoziția, apoi adaugi șunca și ciupercile și amesteci. Adaugi sare și piper după gust (dacă mai este cazul). Adaugi pastele și amesteci ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu ton si sos de rosii, o reteta delicioasa pentru fanii pastelor