Paste cu sos de legume si nuci

de Corinuta in Paste, 8 Oct 2010 | 4017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura ceapa verde
  • 500 g rosii
  • 1 ardei rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 legatura busuioc
  • 400 g paste tubulare
  • 100 g miez de nuca
  • sare, piper macinat
  • cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de legume si nuci:

Se curata ceapa, se spala si se taie rondele. Ardeiul se spala, se curata si se taie fasii inguste. Se spala busuiocul, se zvanta, iar frunzele se toaca. Se oparesc rosiile, apoi se taie cubulete.Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se calesc in ulei ceapa verde, ardeiul si busuiocul, apoi se adauga usturoiul si rosiile si se condimenteaza cu sare si piper. Se caleste totul neacoperit, la foc mediu cam 10-12 minute.

Intre timp se fierb pastele al dente timp de 8 minute in apa cu sare, apoi se strecoara.

Miezul de nuca se toaca grosier, apoi se amesteca cu sosul si cu pastele si se serveste imediat. Deasupra de presara cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de legume si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui