Astazi va aduc o reteta de desert preparata cu ajutorul pastelor Hutton. Vreau sa va spun ca este un desert pe cat de simplu pe atat de savuros. Sosul de vanilie si nuca s-au combinat perfect cu pastele.
Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute. Cand sunt gata le scurgem bine de apa.
Cat timp fierb pastele pregatim sosul. Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte. Le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase de amidon, iar restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon si il lasam pe foc pana da 3-4 clocote. Tragem sosul de pe foc, incorporam untul, apoi pastele fierbinti si coaja rasa de lamaie.
Ungem un vas micut de ceramica cu unt si presaram cam 2 linguri de nuca macinata. Turnam amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai punem putina nuca macinata si cappucino.
Dam vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute, la o temperatura potrivita. Il scoatem dupa acest timp, lasam sa se raceasca apoi servim.
Eu am gustat si cald si rece si imi place rece :).