Paste cu spanac și ciuperci

de Rita Ilies in Penne, 30 Noi 2015 | 10221 vizualizari

 

   Îmi plac mult pastele, mâncarea italiană în general. Cunoaștem cu toții multe rețete, însă eu mă declar fanul celor pe care azi am să vi le fac și vouă cunoscute. 
   Sătulă de gusturile obișnuite și sătulă de carne, m-am pus la cratiță și-am experimentat. O dată, de două ori, până când mi-am zis că-s preferatele mele fără-ndoială. 
   Se pregătesc la fel de simplu și rapid, precum se mănâncă. :)

 

INGREDIENTE

  • 150 g Penne Rigate (de preferat din grâu dur Barilla)
  • 30 g unt
  • 5 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 200 g ciuperci brune
  • 2-3 mâini bune de spanac proaspăt
  • 300 ml smântână dulce
  • sare roz
  • parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac și ciuperci:

Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă. 

Am pus untul, prazul tocat și ciupercile într-o tigaie, pe foc. Am ales cele mai mici ciuperci și le-am tăiat în două-patru. Am acoperit tigaia cu un capac și le-am lăsat să se aburească la foc mediu 3 minute. 

Am adăugat sarea și smântâna dulce. 

Am acoperit din nou tigaia și am pregătit spanacul. L-am spălat sub jet de apă rece și l-am uscat puțin în centrifuga pentru verdețuri. 

Ce frumoasă culoare are! Știți, spanacul îl adaug chiar la final, rupt, pentru a-și păstra toate proprietățile și gustul proaspăt, dulceag. 

Am amestecat și am acoperit tigaia. Am lăsat spanacul maxim 30 de secunde să se înnăbușe.     

Între timp au fiert și pastele. Le-am așezat în farfurie, iar peste ele am venit cu sosul. Am ras parmezan și le-am servit fierbinți.   

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Alegeți ciupercile crimini brune pentru că sunt mult mai aromate și cărnoase decât ciupercile Champignon obișnuite. Ba mai mult, se pare că sunt mai pline de vitamine decât alte ciuperci cunoscute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Ela68 1

10.12.2015, 13:25

Arata extra, cred ca sunt si foarte gustoase

Rita Ilies 1

13.12.2015, 00:00

da, chiar sunt!

kytz 1

30.12.2016, 08:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste Delicio-Basilico