Paste cu ton si ciuperci la cuptor

de deyutzky in Paste, 20 Oct 2015 | 8643 vizualizari

 

M-am inspirat de la divainbucatarie. Au iesit bune buneee!

 

INGREDIENTE

  • aprox.200-250 g paste (eu am avut fusilli)
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • cca. 250 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri de faina
  • 1 cana(250 ml) de lapte/apa
  • 5 linguri de smantana
  • 1 conserva de ton bucati in suc propriu
  • sare si piper dupa gust
  • cas/cascaval ras
  • 2 linguri de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si ciuperci la cuptor:

Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.

Intre timp topim intr-o tigaie o lingura de unt, apoi adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt si le calim putin. Adaugam ciupercile taiate felii, amestecam si lasam la foc mic pana cand ciupercile se vor inmuia.

Punem 2 linguri de faina si amestecam bine, apoi turnam laptele/apa si continuam sa amestecam pana cand compozitia se ingroasa. Tragem tigaia de pe foc si punem smantana, apoi tonul scurs si pastele scurse bine de apa. Potrivim cu sare si piper dupa gust.

Tapetam o tava cu untul ramas, turnam compozitia de paste, iar deasupra presaram casul/cascavalul. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute la foc potrivit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.10.2015, 12:29

Bună combinație!

- Andreea - 1

21.10.2015, 12:56

Bya Ralu 1

21.10.2015, 18:23

ce bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu spanac si branza aromati in unt si salvie