Paste in stil italian

de Ancutsa in Fusilli, 13 Mai 2020 | 4392 vizualizari

 

Fusilli în culorile Italiei, cu sos cu busuioc și usturoi, jambon, mozzarella și brânză Grana Padano.

 

INGREDIENTE

  • 250 g fusilli tricolore,
  • 950 ml apă,
  • 1 ceapă albă medie,
  • 100 g jambon,
  • 3 linguri ulei,
  • Un vârf de cuțit busuioc uscat,
  • Sare, după gust,
  • 250 g roșii cubulețe în sos,
  • 50 g brânză mozzarella,
  • 50 g brânză Grana Padano,
  • Frunzulițe de busuioc proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste in stil italian:

 

Se pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente.

Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul cubulețe.

Într-o tigaie în care am înfierbântât puțin ulei apoi se călesc ceapa și jambonul împreună, aprox 3 minute. Se presară sare, după gust (ținând cont că am pus sare și la paste, punem mai puțină aici), se adaugă roșiile cubulețe în sos și apa și se mai lasă vreo 5 minute la fiert, se adaugă busuioc uscat, amestecând.

Se scurg pastele, se adaugă peste sos, se mai fierb împreună maxim 3 minute. Se dau de pe foc, se rade mozzarella și se amestecă bine.

La momentul servirii, se rade și brânză Grana Padano pe ele și se decorează cu busioc proaspăt. Sunt delicioase.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/paste-in-stil-italian.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste in stil italian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]