Paste la cuptor

de - Andreea - in Farfalle, 3 Apr 2014 | 15644 vizualizari

 

Pastele...le ador !!! Se stie :))) .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste tip farfalle
  • 1 catel usturoi
  • 100 gr pancetta ( puteti inlocui cu kaizer)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de rosii
  • 250 gr mozzarella
  • 2 foi busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • unt ( pentru uns vasul pentru cuptor)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor:

Punem apa la fiert .Cand aceasta a inceput sa fiarba,punem sare si adaugam pastele.Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj .Cand au fiert le scurgem de apa.

Intre timp punem intr-o tigaie uleiul de masline si calim usturoiul intreg.Cand acesta a prins culoare,il eliminam .

Adaugam in tigaie pancetta taiata fasii subtiri si o lasam sa se caleasca la foc mic.Adaugam cele doua linguri de bulion,sare si piper dupa gust si amestecam cu o lingura de lemn.Lasam la foc mic pentru circa 5 minute.

Amestecam apoi bine sosul cu pastele.

Mozzarella o scoatem din ambalaj,o scurgem bine de apa de conservare si o taiem felii de grosime potrivita.

Ungem bine cu unt un vas pentru cuptor.Punem un strat de paste cu pancetta.

Acoperim apoi cu un strat de mozzarella si presaram busuiocul spalat si taiat fasii .

Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 10-15 minute.

Se scot si se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor