Pastiera napoletana

de Adele in Prajituri, 2 Apr 2015 | 6386 vizualizari

 

Sau pasca ,este specifica zonei de sud si preluata in restul Italiei .O sa ma straduiesc sa aduc reteta cat mai bine ;;) Reteta este facuta de catre sotul meu..nu pot sa-i fac cont incat nu stie romaneste :)) :-??

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat de baza:
  • 1 kg faina.
  • 200 gr untura sau unt.
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 1 varf de cutit de sare.
  • Umplutura:
  • 700 gr ricotta (se poate folosi si branza scoapta )
  • 300 gr grau + lapte pentru fiert.
  • 6 oua.
  • esenta de flori de portocale.
  • 200 gr zahar.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastiera napoletana:

Se prepara aluatul ca cel de tarta, amestecand faina cu sare si zahar, adaugam untura si treptat incorporand ouale unul cate unul, se framanta totul bine si se da la rece.

Pentru umplutura: se pune la fiert graul precopt in lapte si se fierbe pana devine cremos, dupa care intr-un vas se mixeaza ricotta cu zahar, oua si esenta pana se omogenizeaza bine, se incoporeaza si graul racit.

Se scoate aluatul de la frigider, se taie in 3 bucati, se intinde cate o foaie subtire, se aseaza in tava de tarta (procedam la fel cu toate cele 3 bucati de aluat, pentru fiecare portie) se pune compozitia incat sa ajunga pana la 2 cm de marginea tavii. Se decoreaza cu fasii de aluat, se da la cuptorul preincalzit la 200° pentru 25-30 minute. Cand se raceste se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

Paste fericit!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastiera napoletana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca caramel