Păstrăv cu fenicul

de elucubratiiculinare in Pastrav, 13 Dec 2013 | 8067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi (250 g fiecare)
  • 4 linguri ulei de măsline sau unt
  • 2 cartofi (400 g)
  • 1 fenicul (250 g)
  • 1 frunză dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml apă
  • felii de lămâie pentru ornat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv cu fenicul:

Încălzim cuptorul la 190 grade C. Curățăm, spălăm și feliem cât mai subțiri cartofii. Tăiem partea verde de la fenicul și o păstrăm pentru a orna. Partea albă se taie rondele subțiri. Ungem un vas termorezistent cu 2 linguri ulei de măsline sau unt. Aranjăm feliile de cartofi și cele de fenicul. Condimentăm cu sare și piper și adăugăm în tavă frunza de dafin. Turnăm vinul sec, acoperim cu folie de aluminiu sau capac și dăm la cuptor pentru 30 minute. Scoatem vasul din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu. Așezăm păstrăvul în tavă peste legume și îl stropim cu ulei de măsline sau îl ungem cu unt. Se dă la cuptor pentru 30 minute.

Ornăm farfuria cu partea verde a feniculului. Se servește imediat cu felii de lămâie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv cu fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]