Pastrav cu legume la cuptor

de papabundetot in Pastrav, 13 Sep 2014 | 6321 vizualizari

 

Pastrav cred ca nu am mai mancat…din copilarie si….in urmatorii 4-5 ani nici nu cred ca voi mai manca datorita oaselor multe si mici pe care le-am cules din el dupa gatire,desi,o doamna draguta care era in fata mea la rand m-a asigurat ca nu are decat sira spinarii….astia 2 ai mei…ori erau din alta familie ori si-au cumparat ei niste extra oase ca….am tot cules la ele.Dincolo de acest disconfort…relativ bun la gust dar prefer dorada sau bibanul de mare totusi :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 pastravi
  • 6 felii de lamaie
  • 2 tulpini de telina apio
  • o conopida
  • sare
  • boia,curry,
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume la cuptor:

Pastravii i-am cumparat eviscerati,asa ca mare treaba cu ei nu am avut,decat sa ii spal si sa ii frec cu putina sare pentru a elimina mucusul ala de pe pielea lor.I-am uscat apoi bine cu prosoape de hartie si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei de masline.

Am taiat telina apio in bucatele mici si am introdus cateva in burta pestilor,am pus si cate 3 felii de lamaie in fiecare peste,i-am sarat,am stors putina lamaie deasupra si i-am dat la cuptor acoperind tava tot cu hartie de copt inmuiata bine in apa rece si stoarsa.I-am lasat sa se faca la foc mic pana cand ochii lor au devenit albiciosi si tulburi.

Conopida am separat-o in buchetele potrivite ca si marime,si am oparit-o in apa cu sare 1-2 minute,apoi am scurs-o bine de apa si am tras-o putin la tigaie cu telina apio,usturoi,ulei de masline si putina boia cu curry.
Eu zic ca e un pranz delicios,exceptand oasele pastravului…nenumarate chiar si extrem de mici ,in rest a fost chiar gustos,dar pentru gustul meu cu o carne cam seaca care fara lamaie nu ar avea nici un gust.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de legume la cuptor