Pastrav la tigaie cu lamaie si menta

de FlaviaD in Pastrav, 7 Sep 2013 | 5012 vizualizari

 

Ma gandeam de ceva vreme la un pastrav la gratar, insa inspiratia de moment a batut planul facut de-acasa cum se spune, asa ca am ajuns sa gatesc pastravul la tigaie. A fost foarte usor de realizat si rezultatul a fost frumos, racoros si apetisant zicem noi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de pastrav
  • 4 rosii
  • 1 lamaie
  • ulei de susan
  • condimente (sare, piper alb, busuioc)
  • frunze proaspete de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la tigaie cu lamaie si menta:

Am uns tigaia in care urma sa pregatesc pastravul cu putin ulei de susan, cat sa acopere bine tot fundul tigaii, dar pestele sa nu balteasca in ulei. Pestele l-am condimentat cu sare, piper alb si busuioc pe interior si l-am umplut cu cateva felii de lamaie si frunze proaspete de menta, apoi l-am asezat in tigaie.

Am taiat cubulete cateva rosii coapte bine si le-am asezat in tigaie peste peste si pe langa el. Am mai tras un praf de condimente si am adaugat un pahar de apa.

Am lasat la foc mic cu un capac deasupra – atentie ca apa din tigaie sa nu se evapore de tot – pestele s-a facut mai mult la aburi si a iesit foarte aromat.

Am servit alaturi de  ardei capia si felii proaspete de lamaie si "Salata de vara cu patrunjel" - reteta pe care o gasiti atat pe www.gatituleojoaca.net, cat si aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tigaie cu lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit