Pastrav somonat pe pat de praz si ardei

de Panacris in Pastrav, 3 Noi 2012 | 5964 vizualizari

 

Pastravul somonat o nebunie, cu garnitura de legume de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pastrav somonat 1 bucata ( cca 1000 g),
  • praz 1 bucata,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • lamaie 1 bucata,
  • ulei de masline,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • rozmarin,
  • boia de ardei dulce,
  • vin alb demisec 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat pe pat de praz si ardei:

Prazul si ardeii se curata, se spala si se taie rondele. Intr- tava termorezistenta se aseaza patul de praz si ardei. Pestele se curata, se asezoneaza cu mirodenii, se lasa la rece cca. 10 minute, apoi se aseaza pe patul de legume. In burta pestelui si pe langa el se aseaza rondele de lamaie. Totul se stropeste cu ulei si vin, se da la cuptor cca. 5 minute, neacoperit. Apoi se acopera cu folie de aluminiu, si se lasa la copt cca.20 de minute la foc mediu. La final se descopera si se mai lasa cca.5 minute pana prinde o crusta. Se serveste ca atare cu legume sau cu garnitura de orez/ cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat pe pat de praz si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastravul cu ochii negrii