Pate de casa, cu portocala si migdale

de laura_n in Ficat, 25 Ian 2016 | 5423 vizualizari

 

Aceasta reteta a fost preparata pentru provocarea culinara Cutia Misterelor, o provocare pe care eu o indragesc mult.
Pot sa spun ca poate suna ciudat combinatia de ingrediente, dar credeti-ma, numai gustand o sa intelegeti de ce spun ca e delicatesa.
Portocala actioneaza ca un fel de acid, deloc nu iese compozitia acra, iar nucsoara si migdalele o definitiveaza.
Marmelada cu whisky e usor amaruie, merge de minune in compozitie. Insa gusturile nu se discuta, astfel incat, poate sa nu fie pe placul vostru, in timp ce eu ma declar incantata de acest rezultat!
:))))
 
 

 

INGREDIENTE

  • - 600 gr ficatei pui
  • - 200 - 300 gr carne de pui (pulpa)
  • - 1 portocala
  • - sare
  • - piper
  • - nucsoara
  • - 100 gr unt
  • pt topping:
  • - 1-2 lg marmelada de portocale cu whisky
  • - 2/3 lg ulei de masline
  • - coaja uscata de portocale
  • - sare
  • - piper
  • - 50 gr migdale
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, cu portocala si migdale:

Spalam ficateii, ii lasam la scurs. Carnita o punem la fiert, alaturi de niste legume.

Ficateii ii punem la rumenit in putin unt cu ulei de masline. Se adauga feliile de portocala curatate de pielite. Se lasa sa sfaraie un pic, apoi se stinge totul cu putina zeama de la supa de carne. Se adauga si carnita si se lasa sa fiarba inabusit. Se potriveste gustul cu sare, piper si putina nucsoara.

Dupa ce s-au patruns bine, se dau deoparte si se lasa putin la temperat.

Se pune totul intr-un blender, se adauga untul si se mixeaza spuma compozitia. Daca iese prea inchegata, se mai adauga putina zeama de la supa.

Se toarna intr-o forma de ceramica (preferabil), se stropeste cu putin ulei de masline, cateva lingurite cu marmelada diluata cu putina apa.

Migdalele se rumenesc putin, se toaca grosier si se presara peste pate. Se macina putina pudra de coaja uscata de portocala, un praf de nucsoara. Se da la rece pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, cu portocala si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

miki_a 1

28.01.2016, 12:41

Foarte interesant ce ai facut si combinat si sigur delicios!

Raluca57 1

31.01.2016, 07:50

L-am făcut, este foarte bun! O combinație de arome foarte reușită. N-am mai găsit la Lidl acea marmeladă, așa ca am preparat-o singură, cum am crezut eu ca trebuie să fie. Cu siguranță voi repeta rețeta.

dantes 1

10.02.2016, 07:40

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de casa, din ficat de pui