Pate de casă din ficat de pui

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2012 | 5889 vizualizari

 

Știam ce se pune de obicei în pateurile din comerț, dar parcă de la o vreme conțin tot felul...doar ce trebuie nu. Iar cele ”mai bune” sunt destul de scumpicele.

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de pui;
  • 1 ceapă roșie;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lgț piper boabe;
  • 1/2 lgț semințe de muștar;
  • 1/2 lgț cimbru;
  • 70 g unt (la temperatura camerei);
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 1 lg ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper alb.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casă din ficat de pui:

Se curăță foarte bine ficățeii (pielițe, etc), se spală și se pun la fiert; 

- se adaugă ceapa tocată, condimentele (cimbru, foi de dafin, piper boabe, semințe de muștar, sare) și uleiul; se fierb 15-20 minute.

Se scot ficățeii, condimentele (fără foi de dafin) și se fac pastă cu blender-ul.

Se adaugă untul (să fie moale), piper alb măcinat și eventual se potrivește la sare. 

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casă din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

iry-gabriela 1

03.04.2012, 21:18

direct la favorite

Sim0na 1

03.04.2012, 21:50

N-am facut pana acum...

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:38

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de pui cu ciuperci