Pateu de casa

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2012 | 8172 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai postat o reteta ...revin cu un pate facut in casa foarte delicios

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • -200 gr unt la temperatura camerei
  • -4 oua fierte tari
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 foaie de dafin
  • -sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de casa:

Se pune la fiert intr-o oala ceapa si morcovul curatat, iar cand clocoteste apa se pune ficatul de pui, boabe de piper si foaia de dafin. Se fierbe la foc mic timp de 20 minute, dupa care se scuge de apa (in reteta pe care am primit-o se specifica sa arunc morcovul, dar eu l-am pastrat).

De aici e si mai simplu...Se pun in robotul de bucatarie ficatul, untul, galbenusurile de ou, morcovul si sare si se mixeaza pana cand obtinem o pasta.

Se da la frigider pentru cateva ore si apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de pui - de casa