Pateuri cu Aperifrais

de Lia_ in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2014 | 4236 vizualizari

 

O propunere de aperitiv gustos si foarte la indemana de preparat, cei de la Delaco s-au inspirat cu combinatia aceasta din retetele de pizza (dar fara carne), sunt potrivite si pentru vegetarieni. "Branzicile" Aperifrais infrumuseteaza o masa festiva.

 

INGREDIENTE

  • Aluat foietaj (cam 1/2 pach-400g)
  • Delaco Aperifrais Italie sau Provence – 12 bucati
  • Masline verzi – 12 bucati
  • Rosii cherry – 10 bucati
  • Ceapa verde – 1-2 bucati
  • Ulei de masline
  • Cimbru maruntit – 1-2 lingurite dupa gust
  • Sare, piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu Aperifrais:

1.Taie ceapa si rosiile marunt si amesteca-le cu ulei de masline, cimbru, sare si piper.Eu le-am calit ca sa nu ude mult aluatul.

2.Decupeaza aluatul în 12 portii (cu un cutit decorativ cu margini ondulate daca ai, daca nu drept).

3.Pune aluatul în tava de copt (pe hârtie de copt).

4.Pe bucatile de aluat aseaza sosul de rosii cu ceapa si maslinele taiate rondele deasupra.

5.Da tava la cuptor la 200 grd pentru 20-25 minute (depinde de cuptor) sau pana se umfla si rumeneste aluatul dupa care lasa putin la racit.

6.Adauga pe fiecare pateu câte o pastila de brânza Delaco Aperifrais si vei avea un platou apetisant.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Se poate imbogati si cu o feliuta de pastrama de pui, mezel preferat, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu Aperifrais" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

xana 1

23.02.2014, 17:44

Arata minunat!!!

simonacallas 1

23.02.2014, 19:03

Sunt fan foietaj, masline, rosii si branza - deci trebuie musai sa incerc reteta. Si, iaca, nu auzisem de Aperifrais - a trebuit sa dau sarci pe gugal Fain, fain.

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 15:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu sunca si cascaval