Patrate cu fulgi de ovaz

de Sylvia in Piine, 15 Apr 2010 | 7581 vizualizari

 

Am vazut aceasta forme de painici la magazin si mi-au placut foarte mult..

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de faina tip 55,
  • 150 grame de fulgi de ovaz,
  • 25 grame drojdie,
  • 200 ml lapte,
  • 100-150 ml  apa ( depinde de faina) ,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • un ou,
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patrate cu fulgi de ovaz:

 Eu am facut aluatul cu masina de facut paine, am pus prima data lichidele si drojdia si apoi faina si fulgii de ovaz  si sarea.

 Dupa ce a dospit am intins o foaie de aproximativ 3 cm si am taiat cu un cutit bine ascutit patrate cu latura de 4-5 cm .

  Le-am pensulat cu lapte si am presarat pe unele faina, pe altele susan simplu sau susan negru si le-am mai lasat la dospit 25 de minute.

 Le-am copt in cuptorul preincalzit la 210 grade timp de 30 de minute .

 Au iesit foarte gustoase si pufoase si se pastreaza bine de pe o zi pe alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patrate cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neframantata