Patratele cu brinza si crema de lamiie

de janet in Prajituri, 26 Mar 2010 | 7212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • -1/3 de cana de apa
  • -1/3ceasca de lapte batut
  • -3 linguri de untsau margarina
  • -6 linguri de zahar
  • -un ou
  • -un pic de sare
  • -un cubulet de drojdie(25 gr)
  • CREMA DE BRINZA:
  • -250gr de brinza de vaci proaspata
  • -200gr telemea rasa(de oi si vaci)
  • -4 linguri de zahar
  • pentru crema de lamaie gasiti reteta AICI 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu brinza si crema de lamiie:

Facem un aluat din ingredientele de mai sus,sa ne iasa un aluat ca de piine,pe care il punem la crescut.Cind se-a dublat volumul impartim in doua si facem cite o foaie nu prea subtire pe care o taiem fisii in ambele directii.Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt.Peste ele punem jumate din crema de brinza.Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele,un pic de brinza pina terminam)Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte cam 40 de min.Cind este gata lasam sa se racoreasca si punem deasupra ,cu o punguta ,crema de lamiie.
Este un deliciu consumata calda.Crema de lamiie face tot deliciul!Ii da o savuare deosebita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu brinza si crema de lamiie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Oana 1

27.03.2010, 00:51

Janet, imi face cu ochiul , dar aluatul eu il bag la masina de paine

janet 1

27.03.2010, 12:29

Dupa ce il faci patratele ,sau nu?Eu nu stiu care-i treaba cu masina asta de piine ,ca nu am !Nu stiu ce sa spun!

janet 1

27.03.2010, 12:31

Teo,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine.