Patratele cu caise

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Iun 2010 | 3770 vizualizari

 

Am revenit :D Dupa o lunga pauza (de vina sunt facultatea si sesiunea :P)
Si am vrut sa incep cu ceva duuulce, de vara :D

 

INGREDIENTE

  • 12 caise
  • 200g unt
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 180g faina
  • 1 pliculet praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu caise:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul (si cel vanilinat) treptat pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apoi untul topit.

Faina se incorporeaza ultima, in ploaie, nu cu mixerul, ci cu o spatula, pentru a nu pierde aerul inglobat in albusuri.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt+faina/hartie de copt. Din loc in loc, la intervale egale, se aseaza jumatati de caisa, fara samburi, cu partea bombata in sus.

Prajitura se coace la 190C cca 30-40min.

TIPS-URI

1

Se poate orna cu feliute de fistic sau migdale.

2

S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina, eu am mai adaugat. Masuratorile mele sunt de fapt pentru o portie jumatate, cele pe care le-am gasit eu erau pentru o tava mult prea mica si nici nu erau chiar corecte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi spiralati