Pavlova

de La Ancuta in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 6486 vizualizari

 

Visez la desertul acesta de cand l-am vazut la Gaby, dar nu m-am incumetat sa-l incerc din cauza bezelei. Astazi insa mi-am luat inima in dinti si va spun ca nu regret. Bezeaua mi-a iesit foarte bine, poate doar putin cam bej, dar asta chiar nu conteaza. Data viitoare (care va fi foarte curand) o sa fac doua foi. Cred ca arata mai bine daca e mai inalta. Buuun si acum sa va spun cum a fost: pai, nu prea am cuvinte. Sincer, nu ma asteptam sa fie asa buna. E crocanta si nu chiar, dulce, dar nu prea dulce.
Ce sa mai lungesc vorba: e perfecta!

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite otet
  • Pentru umplut:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • zmeura (sau orice alt fruct)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam apoi treptat zaharul pudra si mixam bine.
Nu adaugam urmatoarea lingura de zahar pana nu se topeste celalalt. Va rezulta o spuma groasa si lucioasa care formeaza tzepi la atingere.

Adaugam apoi amidonul si otetul si mai mixam 1 minut.

Tapetam o tava cu hartie de copt si desenam un cerc cu diametrul putin mai mic decat platoul pe care il vom folosi iar apoi ungem hartia cu unt.

Punem un strat de bezea in interiorul cercului. Bezeaua ramasa o punem intr-un posh si spritam marginea, care va fi mai inalta.

Dam la cuptor, la focul cel mai mic. Eu am lasat usa cuptorului intredeschisa. Lasam la cuptor 45 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Eu cred ca puteam sa o las mai putin :). Lasam sa se raceasca in cuptor.

Pentru umplut mixam smantana impreuna cu zaharul pana devine pufoasa.

Umplem blatul de bezea cu frisca si decoram cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

La Ancuta 1

26.07.2011, 17:56

Multumesc Elena

La Ancuta 1

26.07.2011, 17:57

Mihaela singurul tratament este inca o portie de Pavlova

adry88 1

12.08.2011, 11:02

excelent de buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara