Pavlova cu pere posate in vin rosu

de diaconta in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 3922 vizualizari

 

Pentru că este încă luna lui Mărţişor m-am gândit să vă aduc un desert în culorile alb şi roşu, un desert deosebit de bun dar care este cam certat cu prietena noastră dieta.
Un răsfăţ total. Dar eu zic în felul următor: merită să-l încercaţi din când în când, chiar dacă dupa aceea se cere cel puţin o porţie dubla de mişcare.
Pavlova este un desert pretenţios şi am avut curajul să încerc din nou după ce, în sfârşit mi-au ieşit bezelele. Mare provocare a fost pentru mine.
Singura nemulţumire a fost faptul că s-a lipit puţin de hârtia de copt. Cele în varianta mini, au fost în regula.
Cred că data viitoare voi face doar mini pavlova,aşa le voi putea pune umplutura doar atunci când se servesc.
Si pentru că mă obsedau nişte pere poşate,m-am gândit să le combin cu Pavlova şi o cremă de vanilie.
Mie mi-a placut foarte mult combinaţia aceasta de bezea crocantă la exterior, uşor gumata la interior, crema răcoroasă  de vanilie şi perele suculente îmbibate în sosul de vin.
Sper că acest desert va fi şi pe placul vostru.

 

INGREDIENTE

Ingrediente bezea:

  • 6 albusuri de ou
  • 350 g zahar
  • 30 g amidon
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Un praf de sare

Ingrediente crema de vanilie:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g amidon
  • Vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • 150 ml frisca lichida

Ingrediente pere poşate:

  • 5 pere (trebuie sa fie mai tari)
  • 200 g zahar brun
  • 400 ml vin roşu
  • Scorţişoara
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu pere posate in vin rosu:

Am pregatit mai întâi bezeaua.

Albusurile le-am pus într-un vas curat si degresat,am pus un praf de sare si am început sa le mixez,la început la viteza mica, apoi marind viteza.

Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte doua linguri de zahar, mixând bine pâna ce zaharul s-a topit.

Am adaugat zeama de lamâie si amidonul. Am mai mixat foarte putin.

Pe o hârtie de copt, am desenat un cerc cu diametrul de 20 cm si doua mai mici,am pus hârtia în tava,cu partea desenata în jos,am presarat putin amidon,apoi am pus bezeaua cu ajutorul unui poş.

Am înfiebântat cuptorul la 200 de grade, apoi l-am redus la 100 de grade.

Am pus tava la cuptor pentru o ora si jumatate.

Este gata când este uscata la suprafata si “suna a gol”daca batem în ea.

Am lasat-o apoi sa se raceasca în cuptor.

Dupa ce s-au racit, le-am desprins de hârtie si le-am asezat pe un platou.

Cea mare mi s-a lipit putin si de aceea s-a crapat când am mutat-o.

Am pregatit apoi crema de vanilie.

Am mixat ouale cu zaharul,apoi am adaugat amidonul.

Am pus laptele pe foc, când s-a încalzit, l-am turnat încet peste amestecul de oua, apoi am transferat amestecul iar în vas si l-am pus la foc mic.

Din acest moment va trebui amestecat tot timpul pentru ca se va îngrosa destul de repede. Am adaugat vanilia si zeama de lamâie, am pus o folie direct peste crema si am lasat-o sa se raceasca complet.

Am mixat-o apoi  adaugând treptat frisca pâna la consistent dorita.

Am obtinut astfel o crema foarte aerata.

Pentru perele poşate am procedat în felul urmator:

Am curatat perele, lasându-le coditele. O para am lasat-o întreaga, celelalte le-am taiat în doua si le-am scos cotorul.

Am pus vinul cu zaharul si scorţişoara la fiert. Când a început sa fiarba, am pus perele, având grija sa fie acoperite cu vin.

Le-am mai întors din când în când si le-am lasat sa fiarba 40 de minute.

Le-am lasat în vin pâna ce s-au racit, apoi le-am scurs si le-am tamponat usor cu un prosop de hârtie.

Am mai avut o para pe care am taiat-o felii  subtiri, pe care le-am uscat în cuptor.

Jumatate din vinul în care au fiert perele, l-am pus iarasi sa fiarba pâna a scazut la jumatate, obtinând un sos foarte gros asemanator unui jeleu.

Peste bezea am pus crema de vanilie, perele poşate si sosul.

Se serveste imediat pentru ca bezeaua se va înmuia de la crema.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu pere posate in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (35)

Catalina L 1

20.03.2016, 20:21

superba bravo

diaconta 1

20.03.2016, 21:11

Camelia Rocsi Catalina

Panacris 1

21.10.2020, 22:53

Pfff! Ce bunăciune am ratat! Dar niciodata nu-i tarziu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de chec