Peltea de fructe

de simona72 in Sirop / Compot, 16 Oct 2013 | 13736 vizualizari

 

Pelteaua, in general se poate face din orice fel de fructe...rezulta din cojile si cotoarele fructelor pe care le folositi...Aici am folosit coji si cotoare de la 2 kg gutui, 2 kg pere si 7 kg mere.

 

INGREDIENTE

  • coji si cotoare de la gutui, mere, pere
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de fructe:

Este foarte usor de facut si se face de fapt din resturile de la dulceata si cojile de la merele pt placinta puse pt iarna. Deci, cojile si cotoarele de la dulceata de gutui, mere si pere, le-am pus intr-o cratita, am adaugat apa cat sa stea cojile in apa si le-am lasat pe foc 2 ore. Am strecurat prin sita si tifon, iar zeama ramasa am estimat-o la 2 litri. Am adaugat 2 kg zahar si am dat oala pe foc. Compozitia este limpede usor colorata, se lasa pe foc inca 2 ore, timp in care se va ingrosa si va mai scadea putin.  La urma se mai adauga zeama de la o lamaie. Asa fierbinte se pune in borcane sterilizate, se pun capace, se acopera cu patura si se lasa sa se raceasca treptat pana a doua zi.

Se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

cand se raceste de tot va ajunge sa semene cu mierea

2

se foloseste ca indulcitor si inlocuitor al mierii, la ceaiuri, prajituri

3

pt clatite, savarine

4

se poate aromatiza cu diferite mirodenii

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui