"Gutui amarui cu puf galben ca de pui" au aparut pe piata.
Se sterg gutuile cu o carpa de puful de pe ele.
Se taie in sferturi, se pun intr-o cratita alaturi de mere taiate si ele tot in sferturi.
Peste fructe se pun 2l. de apa si se lasa sa fiarba circa o ora la foc mic.Cand gutuile s-au inmuiat (incat intra batul de chibrit in ele) se strecoara zeama ,fara sa se striveasca gutuile, si se lasa zeama la limpezit. aproape 20 min., apoi se mai strecoara inca o data print-un tifon, astfel incat zeama sa fie foarte limpede.
Se pune l litru de zeama la 1 1/2 kg. zahar. Intr-o cratita se pun aceste ingrediente si se lasa 20 min. ca sa se topeasca zaharul.
Se pune la fiert, luand spuma cu grija cand se ridica. Se lasa sa fiarba pana se leaga. Stiti povestea cu bobita pe farfurie.
1
Gutuile sa fie galbene,coapte si fara pete.
2
Gutuile nu se curata de coaja.