Penne alla boscaiola

de alexana2008 in Paste, 19 Mar 2011 | 15191 vizualizari

 

o reteta simpla, f gustoasa dar si putin cam "grea" :) pt cei obisnuiti cu mancarea "light".

 

INGREDIENTE

  • kaiser
  • funghi porcini/ ghebe
  • 100 gr mazare
  • 1 ceapa potrivita
  • 500 gr smantana
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne alla boscaiola:

Se taie kaiserul cubulete, ceapa marunt si se rumenesc impreuna in 2 lg ulei de masline.

se adauga ciupercile (funghi porcini sau ghebe) si se calesc pana se evapora apa lasata de ele.

adaugati mazarea iar dupa 5 min paharul de vin alb -demisec.

dupa ce se evapora si vinul adaugati smantana si amestecati incet sa nu faca cocoloase (nu folositi smantana de gatit).

Lasati la foc potrivit sa fiarba cca 15 minute apoi adaugati putin parmezan ras...mai lasati sosul pe foc cca 10 min.

Fierbeti pastele (pene, rigatoni, fusilli) cu un minut mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj. Nu folositi paste ieftine! cautati paste cu timp de fierbere mare. IMPORTANT ! Nu clatiti pastele sub jet de apa !

Adaugati sosul peste paste si serviti cat sunt calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne alla boscaiola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat