Penne cu carne tocata si ciuperci

de Sim0na in Penne, 9 Sep 2012 | 9533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne
  • 200 g ciuperci (din conserva)
  • 300 g carne tocata amestec
  • 500 g rosii in bulion
  • 4 +5 catei usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 8 frunze de busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne tocata si ciuperci:

In putin ulei de masline am pus la calit cei 4 catei de usturoi taiati jumatati, fara a-i lasa sa se arda. Dupa ce am scos cateii de usturoi, am adaugat carnea, amestecand mereu pentru a o cali bine. Am adaugat rosiile in bulion tocate marunt, putina apa, si am potrivit de sare.  Dupa ce am lasat sa fiarba cca 20 minute, am adaugat cei 5 catei de usturoi taiati pe jumatate, frunzele de busuioc si oregano.  Am mai lasat sa fiarba cca 15 minute, apoi am pus ciupercile (spalate bine si scurse), boia si ardeiul iute. Am lasat sa fiarba cca 10-15 minute, timp in care am fiert pastele in apa cu sare si ulei. Dupa ce am scus bine pastele, le-am servit alaturi de sos.

Sosul a iesit foarte bun, picant (am nimerit un ardei iute cam iute!), care a mers de minune langa un pahar de vin (nepozat din pacate!).

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu carne tocata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne din orez in sos cald de legume la wok