Penne cu dovlecel si morcov

de Bya Ralu in Penne, 12 Dec 2014 | 3772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de smantana
  • 30 ml jack daniel's
  • ulei de masline
  • sare/piper/ghimbir
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu dovlecel si morcov:

Se pune pe foc o oala cu apa si sare,cand incepe sa fiarba se adauga pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj(nu se lasa la fiert foarte mult,trebuie sa fie usor al dente)
Ceapa se toaca marunt,se pune cu ulei de masline la calit.
Dupa cateva minute adaugam dovlecelul si morcovul date pe razatoarea mare.
Se adauga whisky-ul si se lasa sa scada zeama,se pune putina apa amestecata cu smantana,se toarna peste si se lasa la foc mic sa fiarba.
Se adauga condimentele si usturoiul tocat marunt.
Se poate adauga si busuioc(eu am uitat).
Se pun pastele deasupra sosului(nu se scurg complet de zeama),si se lasa pana scade zeama,se presara putin parmezan si in tigaie.

Se servesc cu parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu dovlecel si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat