Pepene verde in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 14 Oct 2013 | 21997 vizualizari

 

Am pus pepenasi in saramura impreuna cu gogonelele si daca au ramas m-am gandit sa pun si in otet.

 

INGREDIENTE

  • pepene verde
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de mustar
  • OTETUL
  • 1 l otet de vin
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare la litru de compozitie
  • 6 linguri zahar la litru de compozitie
  • 1/2 lingurita de boabe de mustar la litru de compozitie
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene verde in otet (reteta Motan):

Pepenele verde se spala foarte bine si se sterge.

Pepenele se taie felii de aproximativ 2 centimetri cu coaje cu tot, si apoi in triunghiuri mai mici, in functie de borcanele folosite.

Hreanul se curata si se taie betigase.

Frunzele de telina se spala.

In borcanele sterilizate se pune un varf de lingurita de boabe de mustar, frunze de telina si 3-4 bucati de hrean.

Se aranjeaza in borcan bucatile de pepene cat mai bine.

Deasupra se mai pun 2-3 bucati de hrean si frunza de telina.

Se face amestecul de otet si se pune la fiert intr-o oala cu capac impreuna cu cateva frunze de telina.

Cand da in clocot se lasa 2-3 minute si se da la o parte.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude.

Se toarna otetul fierbinte in borcane.

Se roresc sa iasa aerul, se completeaza cu otet si se pune capacul.

Se pun la racit invelite intr-o patura.

Cand sunt racite se pun in camara.

Se acresc in 2-3 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate in saramura