Pere fierte in vin

de Julie in Dulciuri, 22 Iul 2010 | 8409 vizualizari

 

Pere betzivite...cu sos de vin delicios! :)

 

INGREDIENTE

  •  3-4 pere
  • 250 ml vin rosu, dulce
  • 1 lingura cu miere
  • 1 lingura cu zahar
  •  scortisoara   
  •   cateva stafide  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere fierte in vin:

Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin.

Scoatem perele si stafidele pe o farfurie. In vin,  mai adaugam o lingura cu zahar si lasam sa fiarba ,pana cand se ingroasa putin si devine  ca un sos.

Asezam  perele si stafidele pe o farfurie si le stropim din belsug cu sos de vin .Le putem servi si cu inghetata sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici cu vin