Pere in sos de ciocolata si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 3 Apr 2016 | 3359 vizualizari

 

Un desert delicat, aromat si parfumat pentru o dupa amiaza placuta!

 

INGREDIENTE

Sirop:

  • 6 pere potrivite ( eu am ales jambon)
  • 2 cani de apa de izvor
  • 3 linguri de zahar brun
  • o lingurita apa de trandafiri
  • o lingurita extract de flori de portocal
  • o lingurita suc de rodii( sau dulceata de trandafiri)
  • vanilie Bourbon

Sosul de ciocolata:

  • o lingura unt de cocos
  • o lingura unt de cacao
  • doua linguri cacao
  • 1 lingurita de miere
  • vanilie
  • 3 linguri sirop de artar

Decor: frunzulite de menta si fulgi de cocos

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de ciocolata si sirop de artar:

In sirop se fierb  la foc mic perele jumatati pana se inmoaie.

Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul de artar si se omogenizeaza.

Se asaza perele pe platou, se pune sosul deasupra si se decoreaza cu fulgi de cocos si frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de ciocolata si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

05.04.2016, 10:36

Uuu, ce delicioase trebuie sa fie!

Catalina L 1

09.04.2016, 10:19

delicioase

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:55

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sorbet de cirese