Am vazut cateva retete de pere in sos de vin insa niciodata nu am fost tentata sa fac pana ieri cand am primit niste pere. Erau niste pere cam tari, de tara, pe alocuri patate cum au cazut din copac si nu mergeau mancate asa. Nu stiam ce sa fac cu ele si am zis ca sunt perfecte pentru a fi fierte in vin. Nu pot sa va spun ce succes au avut, pentru ca au servit atat ai mei cat si prietenii de familie care mi-au adus perele. O nebunie!
Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.
Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.
Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de scortisoara.
Dupa alte 10 minute punem cojile de portocala, lamaie si stelutele de anason.
Le lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intepam perele cu o scobitoare si cand simtim ca sunt bine patrunse le scoatem pe un platou.
La mine 45 de minute a durat pana au fost fierte cum trebuie.
Daca sosul nu este destul de scazut il mai lasam putin pe foc, daca nu il dam deoparte. Eu in momentul in care am scos perele aveam si consistenta sosului dorita.
Le lasam sa se racoreaca putin, apoi pe un platou ne asezam pere, deasupra sos si servim!
Pofta buna!