Perisoare in sos tomat

de PapaVio in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2014 | 3632 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. perisoare:

  • 750g carne tocata (porc+vita)
  • 3/4 cana cu orez
  • O ceapa rosie mare
  • Un ou
  • Sare,piper,boia de ardei iute

Pt.sos:

  • 100ml ulei
  • 3 linguri cu faina
  • 1/2 kg pasta de tomate
  • Zeama de carne
  • Sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos tomat:

Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocată mărunt şi oul.Adaugam sare, piper, boia si amestecam bine, bine, bine.

Formam perişoare de mărimea unei nuci si le punem pe un fund de lemn.Mie m-au iesit 55 de perisoare.32 le-am dat deoparte pt. a le pune in sos.

Acesta l-am facut punand 100ml.ulei intr-o cratita si cand acesta s-a incins am pus 3 linguri cu faina.Am amestecat cu o lingura pana cand faina a prins o culoare galbuie.Acum se adauga pasta de tomate,sarea,piperul si se omogenizeaza.Dupa 3-4minute punem perisoarele in sos si lasam sa fiarba la foc potrivit aprox. 10.Daca sosul e prea gros se mai adauga putina zeama de carne in timpul fiertului.

Se pot servi cu paine taiata cubulete si puse in farfuria cu perisoare si sos.Puteti servi cu gogosari in otet.

Restul de perisoare le-am pus in frigider cu o adresa precisa pt. maine: bors cu perisoare.Asta e !

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita picanta