Pessic

de lacrimioara in Prajituri, 26 Ian 2011 | 42978 vizualizari

 

Este un piscot cu gust de lamaie,  ce se mananca aici in Spania,  dimineata la cafea .
Este gustos de numa si foarte pufos!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar,
  • 50gr faina,
  • 50 gr amidon,
  • 4 oua + 2 albusuri,
  • coaja si zeama de la o lamaie,
  • un praf de copt,
  • un praf de sare,
  • zahar pudra pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pessic:

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca impreuna cu zaharul pana se albesc. Albusurile se bat spuma tare, faina se cerne si se amesteca cu amidonul, praful de sare si praful de copt si le amestecam. Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor  dupa care punem si faina amestecata cu amidonul in ploaie. Punem si  zeama si coaja de lamaie rasa si amestecam usor. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt sau cum am facut eu in tava de aluminiu si unsa cu putin ulei. Tava mea a fost  mai mica, dimensiunea nu o stiu exact, dar iese mai inalt daca e mai mica tava. Se da la copt la 170 grade 30 minute si se probeaza cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pessic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu ca la bunica