Peste cu garnitura de orez

de nadina73 in Peste, 7 Mai 2010 | 17850 vizualizari

 

iti trebuie rabdare multa,dar sant fantastici de buni si o manacare grozava pt zilele de post cu dezlegare la peste. Copii le mananca ca pe seminte

 

INGREDIENTE

  • 1 kg boquerones(asa le zicie aici sincer tradus vine ansoa,sant pesti acea mici cum sant hamsiile ceva ......asemanator cred)
  • sare,piper
  • putina zeama de lamaie-optional
  • faina alba
  • ulei pt prajit
  • 1 punga de orez cu zarzavaturi congelate
  • 3-4  linguri ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu garnitura de orez:

Se curata pestii foarte bine ,li se rupe capul si efectiv apoi se trage sira spinarii. Se curata  si de mate. Sant putin migalosi de curatat dar sant grozavi

Dupa ce s-au terminat de curatat se spala foarte bine in 3-4 ape ,apoi se pune 1 lamaie stoarsa (zeama )peste ei si se lasa putin dupa care se scurg bine si se condimenteaza cu sare si piper.

Se trec prin faina alba ,apoi se prajesc in ulei foarte bine incins.Se fac ca si cipsurile ,poti manca si nu te mai saturi

Orezul cu zarzavaturile se pun in ulei de masline si se calesc 6-7 minute se condimenteaza cu sare si piper,este o garnitura super buna(noua ne place tare mult)

Se servesc cu garnitura de orez ,cartofi sau ca si aperititv

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos olandez, salsa de porumb si ardei si orez Basmati