Peste prajit cu mamaliguta si usturoi

de Andra_Constantinescu in Peste, 21 Dec 2014 | 5116 vizualizari

 

Ce sa zic...noi suntem o familie de mamaligari :)))

 

INGREDIENTE

  • doi pesti mari (cod);
  • sare;
  • 100g faina;
  • ulei;
  • 1l apa pentru mamaliga;
  • 250g de malai pentru mamaliga;
  • 5-6 catei de usturoi.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliguta si usturoi:

Se curata pestii, se taie, se dau cu sare, apoi se dau prin faina si se pun la prajit in ulei. Se prajesc pe ambele parti.

Pentru mamaliguta se pun apa, o lingurita de sare si o lingura de ulei intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator.

Usturoiul se curata si se preseaza intr-o farfurie, dupa care se adauga sare si apa.

 

 

TIPS-URI

1

Se pune o lingura de ulei in mamaliga pentru a nu se lipi prea tare de tuci.

2

Malaiul se pune inainte de a clocoti apa pentru a nu se forma cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliguta si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fileu de pastrav somonat cu garnitura de sfecla, mazare si chipsuri de pastarnac