Peste prajit in crusta de aluat cu bere

de simona72 in Peste, 30 Mai 2019 | 9240 vizualizari

 

Pentru crusta, am ales sa fac una asemanatoare cu un aluat de clatite. Am folosit bere, una de ghimber, pe care o gasiti aici, arome, faina si amidon. Desigur ca se poate folosii orice fel de bere, iar aromele pot fi cele preferate.
Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 500 gr file de peste(salau de Nil am folosit eu)
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 lingurita sare roz
  • 1 lingurita piper proaspat rasnit
  • 1 legatura mica de leurda sau 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • Coaja si zeama de la jumatate de lamaie
  • Pentru crusta:
  • 2-3 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri faina alba
  • Sare roz
  • Paprika afumata sau iute
  • 120-150 ml bere cu ghimbir
  • Ulei pentru prajit(ulei de floarea soarelui sau ulei de palmier)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit in crusta de aluat cu bere:

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui deget sau putin mai groase de atat.

Leurda si patrunjelul se clatesc sub jet de apa, se taie cozile si se taie marunt. Se pun verdeturile intr-un robot sau tocator sau chiar in mojar. Se adauga sarea, uleiul, piperul, coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie. Se blenduiesc bine ingredientele pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se toarna peste peste, se amesteca bine sa cuprinda toate bucatile. Se acopera cu folie si se dau la frigider pentru cel putin o ora.

Pentru crusta: se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin berea. Se amesteca putin cat sa se amestece ingredientele, se toarna berea rece si se amesteca cu un tel tip para pana nu mai exista cocoloase. Aluatul trebuie sa aibă consistenta asemanatoare cu cel de clatite.

 Se pune la incins uleiul, la foc mediu inspre mare. Se ia fiecare file de peste, se trece prin aluat si se pun cate 3-4 bucati in tigaia cu ulei incins. Se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii. Se scot pe servetele absorbante. Se servesc calde sau reci, cu cartofi prajiti, salate, sosuri…

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit in crusta de aluat cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitel din somon