Pește rasol

de elucubratiiculinare in Peste, 6 Mar 2013 | 8026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 file de pește (cod, șalău, merluciu),
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 felie țelină,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1/2 linguriță boabe piper,
  • 2 linguri oțet,

Garnitură:

  • cartofi natur stropiți cu unt și presărați cu pătrunjel verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pește rasol:

Curățăm legumele. Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15 minute. Punem la fiert morcovii tăiați felii cu ceapa tăiată în sferturi, iar felia de țelina întreagă.

După 15 minute de fiert legumele adăugăm boabele de piper și foaia de dafin și mai lăsăm 5 minute. După alte 5 minute adăugăm un praf de sare și 2 linguri de oțet (oțetul face ca peștele să nu se destrame în timpul fierberii). Adăugăm peștele și lăsăm să fiarbă pentru 10 minute la foc mic. Servim imediat cu garnitura preferată, dar cea mai indicată sunt cartofii natur.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește rasol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de cod pane in crusta de malai