Piept de curcan cu sos de rodii

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 21 Ian 2012 | 11068 vizualizari

 

INGREDIENTE

Friptura de curcan:

  • 400 gr piept de curcan dezosat
  • sare
  • piper alb
  • boia dulce
  • ierburi de Provance
  • coriandru boabe
  • ulei de masline

Sos de rodii:

  • 1/2 rodie mare ( 290 gr)
  • 100 ml sampanie
  • 50 ml suc de portocale
  • ghimbir macinat
  • nucsoara macinata
  • scortisoara macinata
  • 1 lingurita faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rodii:

Pieptul de curcan l-am uns cu putin ulei de masline. Piperul, boiaua, ierburile de Provance si sarea le-am amestecat cu coriandrul zdrobit. Am frecat pieptul de curcan cu amestecul de condimente, apoi l-am pus intr-o tava de jena cu capac si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Dupa aproximativ 15 minute am adaugat un pahar de apa si am lasat sa se coaca timp de aproximativ 1 ora la 200 grade Celsius. Pentru sos am pus la fiert sampania impreuna cu sucul de portocale (bio). Cand au inceput sa fiarba am adaugat nucsoara, ghimbirul si scortisoara macinata si am lasat sa scada putin lichidul. Rodia pe care am folosit-o a fost foarte mare si am utilizat doar jumatate, ceea ce a insemnat 290 de grame. Am stors rodia cu mana si am folosit sucul rezultat si bobitele care au cazut, restul de bobite nu le-am mai desfacut din coaja. Cand sosul de sampanie si portocale a scazut aproape la jumatate am adaugat sucul si bobitele de rodie. Imediat am amestecat 1 lingurita de faina cu 3 linguri de apa si am adaugat la sos. Am lasat sa fiarba pana cand a devenit ceva mai consistent sosul. Noi am servit alaturi de brocoli fiert peste care am pus putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la cuptor