Cum îmi place mult pieptul de pui, mă străduiesc să găsesc mereu rețete tentante, pentru diversificare. Așa că în urmă cu vreo trei zile am făcut o nouă rețetă, cu brânzeturi (cremă de brânză și cașcaval) la cuptor. Preparat sănătos, la cuptor, pieptul de pui a avut un gust excelent și i-am asociat un piure de cartofi cremos, dar la modul în care a fost preparat, i se putea asocia orice garnitură: cartofi pai, pilaf, cus-cus...
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă și apoi se bate puțin, pentru aplatizare.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.
Cașcavalul se răzuiește fin.
Separat, se amestecă și se omogenizează într-un bol: crema de brânză, iaurtul și pătrunjelul tocat. Se poate adăuga sare și piper, dar nu mult, pentru că și bucățile de piept de pui vor fi condimentate.
Pieptul de pui se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, condiment pentru pui. Pe fiecare bucată de piept de pui se toarnă 2-3 picături de ulei de măsline și se întinde pe toată suprafața.
Pieptul de pui astfel condimentat se pune în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.
Compoziția de cremă de brânză cu iaurt se pune cu lingurița pe toate bucățile de piept de pui, iar deasupra se presară cașcavalul răzuit.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce pieptul de pui se îmbibă cu crema de brânză cu iaurt, iar cașcavalul se topește și se rumenește frumos.
Atunci se scoate tava din cuptor și pieptul de pui se servește imediat cu o garnitură preparată între timp: cartofi pai, sau piure, pilaf, sau cus-cus.
Preparatul este foarte bun și dacă este reîncălzit la cuptorul cu microunde.
1
Pieptul de pui trebui aplatizat puțin, ca să puteți pune pe el compoziția de cremă de brânză cu iaurt și apoi cașcavalul răzuit.
2
Puteți adăuga și alte condimente, dacă doriți. Mie mi s-a părut că acele condimente pentru pui conțin tot ce trebuie pentru a da un gust bun.
3
Preparați pieptul de pui la cuptor, la foc mediu, până ce se rumenește frumos (cam 35-40 de minute).
4
Puteți asocia orice garnitură, chiar și cartofi pai, pentru că în această rețetă pieptul nu este prăjit.