Piept de pui cu ciuperci

de oanapl in Pui, 29 Sep 2012 | 125170 vizualizari

 

Va prezint o reteta delicioasa, usor de preparat si care cu siguranta va fi pe gustul intregii familii!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 300 g smantana
  • 200 g costita afumata
  • 50 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 200 ml de vin alb
  • sare
  • piper negru
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci:

Se curata, se spala si se taie carnea de pui in bucati mici. Bucatile de pui se rumenesc in unt, se scot si se pun deoparte, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa se stinge cu supa de legume, se pune puiul, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se sareaza dupa gust. Se acopera si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga smantana si se mai lasa timp de 3 minute.
Separat se inabuseste in unt costita taiata felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand costita s-a fragezit. Ciupercile se pun la fiert timp de 15 minute, in apa cu putina sare.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, se asaza in straturi alternative feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat se pun ciupercile, se adauga smantana ramasa de la pui.

Din zeama in care a fiert costita se pregateste un sos. Se amesteca zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si se toarna peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 minute, pana se leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (35)

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 23:54

LizMadsen 1

15.01.2020, 10:59

Care zeama de legume si de cand se lasa 15 minute ciupercile, se pun in apa rece si se lasa 15 min de cand fierb ?

oanapl 1

16.01.2020, 16:15

Daca aveti supa de legume pastrata, o folositi pentru a "stinge" ceapa. Daca nu, puteti folosi si apa.
Ciupercile se pun in apa rece si se fierb 15 minute din momentul in care incep sa clocoteasca. Spor la pregatit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui brasovean