Piept de pui cu ciuperci și măghiran

de elucubratiiculinare in Pui, 16 Feb 2012 | 3092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui,
  • 3 linguri ulei,
  • 50 g unt,
  • 1 ceapă,
  • 250 g ciuperci,
  • 1 linguriță măghiran uscat,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 1/4 linguriță piper negru,
  • 100 g făină,
  • 50 g smântână lichidă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci și măghiran:

Pieptul de pui se tranșează în felii. Dintr-un piept de pui obținem 4 felii. Se condimenează cu sare și piper. Fiecare felie de pui se tăvălește prin făină, după care se scutură să cadă excesul de făină. Se încălzește o tigaie mare la foc mediu și prăjim pieptul de pui în ulei încins pe ambele părți. Se gătește câte 5-6 minute pe fiecare parte până se rumenește.

Între timp tăiem ceapa vertical în felii subțiri și feliem ciupercile curățate și spălate bine înainte. Când puiul este gata se scoate pe un paltou și se păstrează la cald. În tigaie adăugăm untul și călim ceapa pentru 2-3 minute la foc mare amestecând constant. Când ceapa este gata adăugăm și ciupercile si amestecăm bine. Lăsăm pe foc pentru 5 minute după care adăugăm smântâna și măghiranul și amestecăm bine. Readucem puiul în tigaie, se acoperă și se lasă pe foc încă 3-4 minute.

Servim imediat. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci și măghiran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci